skip to Main Content

Dynamiske former og fjerlet keramik i Inge Vincents’ værksted på Jægersborggade

Advertorial
“Inge Vincents har udviklet sin egen teknik med thinware keramik, som hun bygger i hånden, så hvert værk får sin egen unikke form.

“Jeg elsker det liv og den spændstighed, man kan skabe i formen, når man håndbygger. Der er bevægelse og overraskelse i det, og det giver mig mulighed for hele tiden at handle på en ny idé”, fortæller hun.

Værkstedsbutikken er det eneste sted, hvor værkerne forhandles. Det gør det muligt for Inge at være i tæt kontakt med kunderne og opleve deres respons. “Det giver mig virkelig meget energi og inspiration at være i den kontakt”, siger hun.

“Nogle bliver nervøse for at ødelægge noget i butikken. Det fine udtryk skaber en lille angst – en følelse af, at det næsten er farligt at gå ind. Mange får lyst til at røre ved det, eller fortæller, at værkerne skaber associationer til andre ting; sommetider noget jeg ikke selv har overvejet. Det taktile og stoflige, og dét at fremkalde associationer i andre mennesker, er præcis dét, som kunsthåndværk kan.”

Keramikken balancerer på kanten af det funktionelle, men for nogle vil det være et tiltrængt zen-øjeblik kun at skulle koncentrere sig om én ting, når de håndterer hendes ting. Med sin keramik ønsker Inge at tilføje en smuk, poetisk lethed til vores hverdag.”

Fine Spind kulturmagazin

Back To Top